De Eenhoorn

Haast onzichtbaar en al zeker onherkenbaar staat de Eenhoorn langs het wegje dat door het bos loopt. Ze werkt in de schaduw van de bomen, in de diepte van het bos. Niemand die haar ziet. Ze brengt onzichtbaar en onherkenbaar licht. Ze werkt in de diepten van de schaduw, zo diep dat zelfs de schaduw niet meer te zien is en ze werkt zo hoog als de zon, zo hoog dat zelfs haar licht daar niet meer kan gezien worden. Toch doet ze met haar hoorn wonderbaarlijke dingen. Als met een toverstok die ze via haar innerlijk oog hanteert ziet ze dingen die niemand ziet, die zelfs niemand weet. Dingen die onmogelijk worden geacht. En met die hoorn doet ze dingen die niemand ziet, die zelfs niemand weet. Dingen die onmogelijk worden geacht. In de diepte van de schaduw, daar waar zelfs de schaduw niet meer te zien is brengt ze onherkenbaar licht. Zo zorgt ze ervoor dat men nooit echt helemaal kan verdwalen in het diepe bos. En heel hoog, zo hoog als de zon geeft ze richting aan de zonnestralen en aan de sterren, en zelfs aan de maan opdat de mensen zowel overdag als ’s nachts toch nooit helemaal de weg zouden kwijt zijn.
Toch kent niemand haar. Zoals ze daar staat, langs het wegje dat door het bos gaat is het al een wonder als iemand haar als een mooi wit paard kan zien. Alleen de heel kleine kinderen, de dieren en de doden zien haar voor wie ze is: een onherkenbaar lichtbaken die ervoor zorgt dat niemand ooit echt helemaal kan verdwalen … De wijzen spreken over haar omdat ze een heel vage herinnering aan haar hebben van in heel oude verhalen van toen de dieren nog spraken en er nog naar de doden werd geluisterd … nu is er niemand die nog echt gelooft dat de Eenhoorn echt bestaat. Onvermoeibaar zet ze toch haar werk verder, want stel je eens voor dat ze ermee zou stoppen !?! De stralen van de Zon, de Sterren en de Maan zouden hun weg kwijt zijn en de volle duisternis van de schaduw zou de hele wereld overvallen, onomkeerbaar !! Gelukkig weet de Eenhoorn wat ze doet en waarom … want stel je eens voor dat zij het zou vergeten !!
Gelukkig weet de Eenhoorn ook dat ze niet alleen is. Er zijn er nog van haar soort, maar die komt ze niet al te vaak tegen. Alleen haar rotsvast vertrouwen in wie ze is (en af en toe de steun van haar vrienden de kinderen, de dieren en de doden) maakt dat ze doorgaat met te zijn wie ze te zijn heeft !!

© Katy Pylyser 21-06-2014

10373064_10152193354358157_7203466305162891809_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: