Eilandjes van eigenheid …

Vorige zondag mocht ik de try-out van een online droomworkshop verzorgen voor de SPSO-intervisiegroep waar ik deel van uitmaak. Met ons intervisiegroepje komen we al van in onze studententijd tussen 4 en 6 keer per jaar samen. Ik besef net dat we in 2022 onze 10de verjaardag zullen mogen vieren. Daar mogen we wel trots op zijn 😊
Maar laten we terugkeren naar de droomworkshop. Ik noemde de workshop “Babysteps into the Dreamworld” omdat het voor mij de eerste stapjes waren in droomcounseling maar ook omdat ik met deze workshop de basis van droomwerk wilde meegeven aan mijn intervisiegenoten. Ik had een kort stiltemoment en ritueel bedacht om de workshop mee te starten en een stappenplan waarmee ik de deelnemers stap voor stap kon begeleiden naar inzicht in hun eigen droom. Ze gingen aan de slag met een eigen droom die ze de week daarvoor hadden gehad. De workshop verliep prachtig en ik kon zo de verdieping bij mijn intervisiecollega’s aanschouwen en voelen. Het was mooi om te ervaren. Na afloop waren de intervisiegenoten heel enthousiast. Zij vonden dat er helemaal geen sprake was van “babysteps”, maar dat het stappenplan feilloos thema’s aan het licht bracht die de deelnemers in hun dagelijks leven konden herkennen.
Op de vraag hoe het voor mij was kon ik alleen maar toegeven dat ik heel aangenaam verrast was en blij verbaasd over hoe effectief het stappenplan de diepgang bewerkstelligde waarop ik alleen maar stiekem had durven hopen. Mijn verwachtingen waren overtroffen.
Geen van ons had kunnen voorspellen wat er uit deze dromen naar boven zou komen. De dromer niet en ikzelf niet. Dat is de kracht en schoonheid van droomwerk: het vertrekken van een droom waarbij we geen idee hebben van waar het over gaat en helemaal in het duister tasten, in de nacht uitvaren in de troebele wateren van het onbewuste om tenslotte eilandjes van eigenheid in de oceaan van ons zijn te ontdekken.
De workshop werkt bij mij nog steeds door en motiveert mij nu nog meer om me nog verder te gaan verdiepen in de boeiende werkelijkheid van levende droombeelden.
Een vervolgworkshop is al in de maak !! 😊

Foto: Johannes Plenio – free image on Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: