Arche-typisch Katy

Ik kwam onlangs een oude bekende tegen, van in de tijd dat ik aan de Universiteit in Brussel studeerde. We hadden elkaar al een 30-tal jaar niet meer gezien en ook geen contact meer gehad. “Wat doe je nu ?”, vroeg ze. Ik ben nu archetypisch counselor. Het werd even stil en toen zei ze: “maar je hebt toch archeologie gestudeerd … is er een verband?” Ik voelde een warme glimlach op mijn gezicht ontstaan … 😊
Ja, er is zeker een verband !!
Het woordje “archè” betekent in het oud-Grieks “begin”. En daarmee is het verband meteen duidelijk. Ik ga op zoek naar het begin, de oorsprong, het meest eigene aan de mens, het meest originele (als in “origine”, oorsprong), het meest oorspronkelijke in ieder mens, naar dat wat ons bezielt, naar de ziel van de mens … misschien ben ik wel een archeologe van de ziel met de mens als opgravingsterrein … ja, er is zeker een verband 😊❤🙏

Sandro Botticelli, illustratie van Dante’s Divina Commedia, map van de hel (1480-1490)
William Blake, illustratie van Dante’s Divina Commedia, Negende cirkel van de hel (1824-1827)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: