Een wekelijkse DroomBabbel 😏

In deze rubriek wil ik jullie wekelijks iets vertellen over droomwerk. Soms al eens een weetje over dromen en soms al eens iets wat mij getroffen heeft of opgevallen is tijdens het werken met de Droomgroep – die telkens op maandagavond doorgaat – vandaar dat ik deze DroomBabbel op dinsdag houd 😉
Dromen zijn beelden die geproduceerd worden door ons onderbewuste, tenminste zo zie ik het. En die beelden kunnen ons iets vertellen over ons onderbewustzijn, dat deel van ons bewustzijn waar we niet gemakkelijk bij kunnen omdat we in ons dagbewustzijn vooral naar buiten zijn gericht … (heel simpel gezegd want het is wel wat complexer dan dat). Dromen zijn een soort van poort, of een bruggetje naar het onderbewuste.

Vandaag een weetje en een quote om even bij stil te staan:
We dromen allemaal elke nacht, tot wel 2 uur lang of we het ons nu herinneren of niet en kunnen tot wel 7 dromen per nacht hebben. Vaak herinneren we onze dromen niet, maar als we het wel nog weten bij het wakker worden is het handig om het heel snel op te schrijven (of in te spreken op je smartphone of iets dergelijks) want ook dan is de kans groot dat we de droom of het droombeeld dat we ons net nog herinnerden heel snel toch ook weer kwijt zijn 🤪 Zo vluchtig en ongrijpbaar zijn droombeelden.


James Hillman schrijft in zijn boek “Archetypal Psychology” dat we eerder op zoek moeten gaan naar de dromer in de droombeelden, in plaats van op zoek te gaan naar de droombeelden in de dromer.
Met andere woorden, laat de droombeelden je vertellen over die aspecten van jezelf waar je je zelf nog niet zo bewust van bent.
Dromen geven je dus de kans om jezelf beter te leren kennen en zo vollediger en bewuster jezelf te kunnen zijn.
En daar word ik dan weer heel blij van 😊🙏😃❤


Tot volgende week voor weer een DroomBabbel 😃😏
© Katy Pylyser

Foto door Pixabay op Pexels.com
James Hillman, Archetypal Psychology

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: