Arche-typisch Katy – Migraine

Deze week werd onverwacht heel druk en chaotisch … voeg daar nog een paar slechte nachten aan toe en dan heb je de perfecte ingrediënten voor … migraine 😞 ❗️❗️❗️ Teveel stress ❗️❗️❗️
Ik wist dat ik over mijn grens ging deze week. Ik wist het heel goed. Niet voor niets kwamen deze woorden eergisteren in mij naar boven:
Het moeten kan nooit winnen
Van het willen diep vanbinnen.
Ik wist het maar al te goed dat ik over mijn grenzen ging.
Na een paar keer een zware burn-out te hebben gehad weet ik dat ik mijn grenzen heel goed moet bewaken. De balans tussen inspanning en rust is zeer delicaat en kan zomaar door omstandigheden die je niet altijd in de hand hebt verstoord worden en dan tuimel je resoluut weer de dieperik in. Mijn lichaam dwingt me dan gewoon tot rust. Migraine is dan ook voor mij een zeer doeltreffend alarmsignaal. Ik zou in zekere zin durven stellen dat ik er zelfs dankbaar om ben. Veel mensen begrijpen dat niet: “Je wil daar toch van af van die migraines !!!” Uiteraard zijn die migraines erg lastig, maar ze zorgen er wel voor dat ik niet nog meer over mijn grenzen kan gaan. Ze zijn mijn “garde-fou”, mijn vangrail in het Nederlands, al vind ik de Franse uitdrukking nog zoveel sprekender !!! 🤪😏


© Katy Pylyser – 8 oktober 2021


Tekening: Migraine – Katy Pylyser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: