DroomBabbel nr. 3 – Over de verborgen schat

In de DroomBabbel van deze week wil ik het hebben over dat ene beeld in een droom dat door de dromer altijd overgeslagen wordt:
Bij het werken aan een droom is het altijd nuttig om goed te luisteren naar waar de dromer het NIET over heeft. Heel vaak is er op z’n minst één beeld in de droom waar de dromer niet blijft bij stilstaan, dat steeds weer over het hoofd wordt gezien, waarvan de dromer zegt: “Oh ja maar dat is niet van belang, of dat is omdat … ” en dan een onbelangrijk, al te voor de hand liggende verklaring geeft … en zo dat ene beeld onbewust steeds weer ontwijkt, aan de kant schuift als niet relevant.
In dat ene beeld, wat telkens ontweken wordt of terzijde geschoven wordt, zit vaak heel bijzondere informatie verscholen, informatie over iets waar de dromer het bewust of onbewust niet wil over hebben … en zoals ik van mijn leertherapeute leerde: daar waar de weerstand, bewust of onbewust, het grootst is ligt vaak de kern van een problematiek … en daarachter ligt dan weer heel vaak (zo niet altijd) een ware schat begraven. Deze schat heeft altijd te maken met een diepe, zeer belangrijke kwaliteit van de dromer die ooit ondergedoken is om zich te beschermen. Ooit is die kernkwaliteit diep gekwetst geweest en heeft die zich teruggetrokken om zichzelf te beschermen.
Wanneer dat beeld, dat naar die kernkwaliteit verwijst, in dromen naar boven komt is dat als het ware een signaal. Het is dan tijd om die kernkwaliteit weer meer ruimte te gaan geven, er bewust mee bezig te zijn, het te laten ontwaken uit die diepe winterslaap en opnieuw te laten ontluiken en te laten openbloeien.
Zo heeft een droom altijd een welwillende en uitnodigende elan in zich. Aan ons om er naar te luisteren: “What you seek is seeking you.” ~ Rumi
Tot volgende week voor een nieuwe DroomBabbel 😊🙏❤

© Katy Pylyser – 12 oktober 2021

foto: Jouwen Wang – Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: