Arche-typisch Katy – Dankbaar om getuige te mogen zijn 🙏❤

Wanneer er diepgaand gewerkt wordt met de cliënt wordt de grens tussen het bewuste en het onderbewuste verlegd en kan een deel van het onderbewuste in het bewustzijn tevoorschijn komen. Heel vaak gebeurt dit voor de cliënt zelf nog geheel onbewust. Als counselor is het dan mooi om te zien welke beeldtaal er bijvoorbeeld plots gebruikt wordt en welk beeld of symbool nu tevoorschijn komt wat er voorheen niet was.
In mijn werk zijn dit prachtige cadeautjes, om te zien hoe de ziel in beweging komt en het helende, ontwakenende werk bij de cliënt aan het gebeuren is, nog voor dat de cliënt er zich zelf van bewust is en zelf zegt het gevoel te hebben dat er helemaal niets gebeurt. Dat is wanneer de ziel, op het onbewuste niveau haar werk doet … wanneer alles zogezegd stilstaat … tot soms grote ontgoocheling van de cliënt. Toch worden er in de diepste lagen bij de cliënt op zo’n momenten bijzonder belangrijke stappen gezet.
© Katy Pylyser 12-02-2022
Foto: Austin Guevara @ Pexels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: