DroomBabbel nr. 5 – Maak jij wel eens een praatje met jouw droombeelden?


Ik ben voorbereidingen aan het maken voor de Droomavond van volgende woensdag. We gaan deze keer weer aan de slag met Actieve Imaginatie.
Heb je al eens geprobeerd om in gesprek te gaan met je droombeelden ? Het vraagt wat oefening en de nodige rust en innerlijke stilte: ga daarvoor rustig zitten, adem een paar keer diep in en uit en volg je ademhaling tot diep in je buik. Dat is een makkelijke manier om in contact te komen met je diepe innerlijke zelf en je even van de buitenwereld af te sluiten.
Focus dan op het droombeeld waar je in contact wil mee treden en ga rustig een kennismakingsgesprekje aan: Hallo ! Wie ben je? Is het goed als we even praten? Wat wil je me duidelijk maken in mijn droom?
Het kan zijn dat het even duurt eer je een antwoord krijgt maar oefening baart kunst. Soms is het antwoord ook niet meteen duidelijk. Soms krijg je ook niet echt een gesprek maar gaat het beeld bewegen of veranderen. Hoe dan ook, je hebt dan wel een soort van interactie gehad.
James Hillman en Steven Aizenstat noemen het “Befriend the image”, vriend worden met het beeld, zo kan je jouw innerlijke beelden leren kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: