De weg naar jezelf !

Foto door Pixabay op Pexels.com

“And you? When will you start that long journey within yourself? ~ Rumi

“Ik dacht dat ik mezelf goed kende. Maar nu blijkt dat helemaal niet waar te zijn” is een uitspraak die ik zo vaak hoor in mijn praktijkkamer. “Ik besef nu pas dat ik eigenlijk niet weet wie ik ben !”, zegt mijn cliënt stomverbaasd en voelt zich helemaal verloren. En het is zo herkenbaar want ooit, jaren terug zei ik precies dezelfde woorden. Ik dacht ook dat ik mezelf goed kende maar niets was minder waar. Om jezelf te leren kennen moet je de tocht naar jezelf ondernemen, de reis naar binnen en die is niet gemakkelijk. De weg naar jezelf gaat door de woestijn van de onwetendheid over jezelf. En die weg is heel confronterend. “Maar waarom moet ik door die woestijn? Waarom moet dat zo moeilijk?”, is dan vaak de vraag. Omdat je dan helemaal alleen bent, dat alles om je heen leeg lijkt, er zo goed als geen afleiding is. Dat zijn de ideale omstandigheden om jezelf tegen te komen !! En jezelf tegenkomen is nog steeds de beste manier om jezelf te leren kennen. Je kan het zien als een ontmoeting met jezelf, een heel dwingende en confronterende ontmoeting, maar wel een bijzonder efficiënte ontmoeting !!!

Toch hoef je die tocht door de woestijn niet helemaal alleen door te maken. Af en toe kom je een gids tegen, iemand die reeds eerder door de woestijn is gegaan en die een stukje met je meeloopt door die woestijn en je helpt om de focus bij jezelf te houden, niet op de fata morgana’s, niet op de hitte van de zon of de kille eenzaamheid van de lege woestijn, maar op jezelf … om zo je innerlijke kracht en rijkdom te ontdekken. Het is de moeilijkste reis die je ooit zult maken, maar ook de mooiste !!! Een reis die ik iedereen gun !!! ❤🙏

%d bloggers liken dit: