En meer …

Foto door Pixabay op Pexels.com

En meer … inderdaad

 • DroomCafé:
  Wat hebben dromen ons te vertellen? Daar gaan we het over hebben in ons DroomCafé.
  In ons DroomCafé komen we één keer per maand samen om onze dromen aan elkaar te vertellen en ze samen van naderbij te bekijken. Daartoe is het belangrijk dat we nota nemen van onze dromen zodra we wakker worden opdat we ze vooral niet vergeten. We gaan verschillende technieken toepassen op onze dromen en onze beleving ervan zodat we geleidelijk aan kunnen ontdekken wat dromen voor ons kunnen betekenen. Meer info vind je op pagina DroomCafé.
 • Transpersoonlijk leesCafé:
  In het Transpersoonlijk leesCafé werken we een heel jaar samen aan één boek over een transpersoonlijke thematiek. Tijdens de bijeenkomsten (een 10-tal keer per jaar – 1 keer per maand ongeveer) bespreken we het op voorhand gelezen deel van het boek. Het is niet zozeer de bedoeling om het boek te analyseren maar eerder te gaan kijken naar wat het lezen van het boek met ons doet, dat te laten inwerken, te bespreken en eventueel verder uit te diepen. Door ons te laten raken door wat we lezen ontdekken we mogelijk de rode draad in ons eigen leven, of ontdekken we onze innerlijke labyrint en gaandeweg de weg erdoorheen.
  Meer info vind je op pagina Transpersoonlijk leesCafé.
 • RegressieCafé:
  Dat gevoel van déjà vu … je kent het wel hé ! Maar de precieze herinnering ontsnapt je !
  In het RegressieCafé gaan we in een ontspannen en vertrouwelijke sfeer op zoek naar die oude herinneringen die we niet zomaar terug kunnen bovenhalen. Tot zelfs heel oude herinneringen van toen we nog heel klein waren of van toen we nog baby’tjes waren … of wie weet, van zelfs nog langer geleden … … … Nog even Geduld ! Het RegressieCafé komt er zodra we weer veilig bij elkaar kunnen komen 😊
 • Colleges:
  Sinds 2019 ben ik ook docent bij de Academie Integrale Menswetenschappen – SPSO in Huis Ter Heide (Nederland). Ik geef er college over “De Mens en zijn Angsten – Angst vanuit Transpersoonlijk en Archetypisch Perspectief”.
 • Leertherapie:
  Leertherapie is een verplicht onderdeel van de opleiding Psychosociale Begeleiding bij de Academie Integrale Menswetenschappen – SPSO. Leertherapie helpt je bewust worden van het proces waar je doorgaat wanneer je in therapie bent. Dit bewustzijn is onontbeerlijk wanneer je later zelf als therapeutische begeleider met cliënten gaat werken. Als docent bij de Academie kan je bij mij terecht voor leertherapeutische begeleiding, zowel individueel als in kleine groepjes van vier à vijf personen. De leertherapie kan plaatsvinden in mijn praktijk (in België) of op een samen af te spreken locatie in Nederland.
 • Scriptiebegeleiding:
  Als docent bij de Academie Integrale Menswetenschappen – SPSO kan ik studenten begeleiden bij het schrijven van hun eindscriptie.
 • Themadagen of lezingen:
  Themadagen of lezingen kunnen gegeven worden in het kader van een intervisiegroep of bijeenkomst in het kader van een gemeenschappelijke interesse in levensbeschouwelijke thematieken vanuit transpersoonlijk, archetypisch of spiritueel perspectief. In functie van de grootte van de groep zal het eerder om een interactieve workshop gaan of om een lezing (al probeer ik altijd om interactie en deelname van de groep mogelijk te maken).
  Mogelijke thema’s : De mens en zijn angsten – Bewustzijn(-lagen) – Liefde – Relatie & intimiteit – Leven en dood – Het aardse en het spirituele – De ziel – Mythologie & Alchemie – Archetypen & Symbolen – Het Rode Boek van Carl Gustav Jung – Henry Corbin en de Mundus Imaginalis – James Hillman en de Ziel van de Wereld – Psycho-kosmologie – De Kracht van het Ouder Worden – Transpersoonlijke en Archetypische Psychologie – Over Spiritualiteit: Zin en Onzin … andere thema’s kunnen op vraag en na bespreking uitgewerkt worden.
 • Workshops:
  Workshops gaan door in kleine groepen (5 tot 15 deelnemers in functie van de ruimte) en zijn bedoeld om diepere lagen en processen in onszelf te ervaren. In de workshops worden verschillende therapeutische technieken gehanteerd om bewustwording en ervaring te vergemakkelijken. Workshops kunnen op vraag ook individueel doorgaan al is de dynamiek dan wel anders. Neem gerust contact op als je interesse hebt. Dan bespreken we welke mogelijkheden er zijn.
  Workshops: – De taal van de ziel – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – De kracht van het beeld – De kracht van het schrijven – Er was eens … – Therapeutisch tekenen – Autobiografisch schrijven – Innerlijk bewustzijn-opstellingen – Werken met Visualisatie – Werken met Dromen …

Neem voor al deze activiteiten gerust contact op als je interesse hebt.

%d bloggers liken dit: