Koppels en relaties

Samen-zijn, samen-leven … op weg naar jezelf !

Een relatie is tegelijkertijd de invulling van een verlangen om niet alleen en eenzaam te zijn, het bijzonder fijne gevoel van te kunnen delen maar ook de nodige voedingsbodem voor het proces van jezelf als volledig mens te ontdekken en te leren kennen. Relaties zijn nodig om “een echte persoon te worden”, om het met de woorden van Thomas Moore te zeggen. In die ontdekkingsreis naar jezelf zijn de geliefde, de partner, de vriend(in), je kind(eren) … de bijzondere spiegels die je nodig hebt om jezelf te kunnen zien, jezelf te kunnen ontdekken, om jezelf in te kunnen spiegelen.
Zo’n relatie, waar zowel het delen met de ander als het reflecteren op jezelf, dus enerzijds de beweging naar de ander toe en tegelijkertijd de beweging naar jezelf toe, valt niet altijd mee. De confrontaties, zowel met de ander en zijn eigen proces als met jezelf en je eigen proces kan behoorlijk beproevend zijn. De verbinding in de liefde kan dan al wel eens zoek geraken.
In dit verwarrende proces van elkaar confronteren, nodig hebben – of toch niet?, inspireren, verliezen, liefhebben – of misschien toch niet? … en alles wat er bij een complexe relatie kan gebeuren wil ik jullie helpen om duidelijk te krijgen wat er allemaal speelt.

%d bloggers liken dit: