Transpersoonlijke leesgroep

Foto door Pixabay op Pexels.com

Welkom bij onze Transpersoonlijke leesgroep:

Wil je graag wat meer te weten komen over transpersoonlijke en/of archetypische psychologie? Of ben je geboeid door het innerlijke leven van de mens (en van jezelf)? Lees je graag? Dan is de Transpersoonlijke leesgroep iets voor jou !

Met de transpersoonlijke leesgroep werken we een heel jaar (of minder in functie van de dikte van het boek) samen aan één boek over een transpersoonlijke thematiek. Tijdens de bijeenkomsten (een 10-tal keer per jaar – 1 keer per maand behalve in juli en augustus) bespreken we het op voorhand gelezen deel van het boek. Het is niet zozeer de bedoeling om het boek te analyseren maar eerder te gaan kijken naar wat het lezen van het boek met ons doet, dat te laten inwerken, te bespreken en eventueel verder uit te diepen. Door ons te laten raken door wat we lezen ontdekken we mogelijk de rode draad in ons eigen leven, of ontdekken we onze innerlijke labyrint en gaandeweg de weg erdoorheen.
De bijeenkomsten kunnen bij mij thuis doorgaan (van zodra het weer kan) (tot een 5-tal deelnemers) of op verplaatsing (in België en Nederland) vanaf een groepje van een 5-tal personen. Ik denk ook na over de mogelijkheid om bijeenkomsten online (via Zoom) te laten doorgaan.

Hieronder is een lijstje boeken die in de groep zouden kunnen gelezen worden:

Carl Gustav Jung, Herinneringen dromen gedachten.
Joseph Campbell, De held met de duizend gezichten.
Robert Bosnak, Sporen in de wildernis van dromen.
Carl Gustav Jung, Het Rode Boek.
Boeken van James Hillman (al zijn er maar enkele naar het Nederlands vertaald)
… … …
En zoveel meer … wat mij betreft kunnen ook boeken in het Engels en in het Frans gelezen worden.

Er wordt aan dit project gewerkt. Zodra er meer info is wordt dit hier en op mijn facebookpagina weergegeven.