Transpersoonlijk leesCafé

Foto door Pixabay op Pexels.com

Welkom bij ons Transpersoonlijke leesCafé:

Wil je graag meer te weten komen over transpersoonlijke en/of archetypische psychologie? Of ben je geboeid door het innerlijke leven van de mens (en van jezelf)? Lees je graag? Dan is het Transpersoonlijk leesCafé iets voor jou !

In het transpersoonlijke leesCafé werken we een 10-tal sessies (meer of minder kan ook in functie van de dikte van het boek) samen aan één boek over een transpersoonlijke thematiek. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we het op voorhand gelezen deel van het boek. Het is niet zozeer de bedoeling om het boek te analyseren maar eerder om te gaan kijken naar wat het lezen van het boek met ons doet, dat te laten inwerken, te bespreken en eventueel verder uit te diepen. Door ons te laten raken door wat we lezen ontdekken we mogelijk de rode draad in ons eigen leven, of ontdekken we onze innerlijke labyrint en gaandeweg de weg erdoorheen.

Het boek “Herinneringen, dromen, gedachten” van Carl Gustav Jung zou naar mijn gevoel een mooie starter kunnen zijn: “Philemon en andere fantasiegestalten brachten me tot het doorslaggevende inzicht, dat er dingen in de ziel bestaan die ik niet zèlf voortbreng, maar die zichzelf scheppen en hun eigen leven leiden. … Zo bracht hij me stap voor stap de psychische objectiviteit, de ‘werkelijkheid van de ziel’ bij”. ~ Carl Gustav Jung in Herinneringen Dromen Gedachten, p. 160.

De bijeenkomsten gaan online door in een vaste groep van 5 à 6 deelnemers en duren 2 à 2,5 uur. We bepalen samen het maandelijkse vaste ontmoetingsmoment. We kunnen van start gaan zodra er 4 à 5 aanmeldingen zijn.
Tarief: 10 bijeenkomsten van 2 à 2,5 uur: 200 euro per deelnemer.

Stuur me gerust een berichtje via het contactformulier als je interesse hebt.

De bijeenkomsten kunnen later, na de coronaperikelen, ook bij mij thuis doorgaan (tot een 5-tal deelnemers) of op verplaatsing (in België en Nederland – dan worden wel verplaatsingskosten aangerekend).

Hieronder is een lijstje boeken die zeer goed in deze groep zouden passen:

Carl Gustav Jung, Herinneringen dromen gedachten.
Joseph Campbell, De held met de duizend gezichten.
Robert Bosnak, Sporen in de wildernis van dromen.
Carl Gustav Jung, Het Rode Boek.
Boeken van James Hillman (al zijn er maar enkele naar het Nederlands vertaald)
… … … … wat mij betreft kunnen ook boeken in het Engels en in het Frans gelezen worden.

%d bloggers liken dit: