Wie ben ik?

Mijn naam is Katy Pylyser en ik ben geboren in 1965. Ik ben moeder van een volwassen zoon en oma van twee kleinzoontjes.
Op 18 jarige leeftijd koos ik voor de studie Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ik hield van de mens in het kunstwerk, van de mens achter het kunstwerk – of was het van het beeld(ende) in de mens??? Mijn studiegenoten vonden mij de meest filosofische studente van de groep. Ik had het toen nog niet door maar de diepere roerselen en beweegredenen van de mens raakten mij toen al. Het ontdekken van deze passie voor de diepere lagen in de mens werd mijn eigen archeologisch opgravingsveld.

In mijn vroegere professionele leven ben ik vooral actief geweest in de sociaal-artistieke sector. Het overlijden van mijn vader en een zware burn-out maakten dat ik op zoek ging naar wat werkelijk belangrijk was in mijn leven. Ik ging op zoek naar mezelf. Ik ontdekte diepe en verscholen dimensies in mijzelf en begreep dat deze dimensies een bepalende invloed hadden op mijn leven, invloed die ik pas vanuit die diepere lagen kon gaan begrijpen. Vanuit deze ontdekking ontstond bij mij het verlangen om anderen bij te staan bij hun eigen ontdekkingstocht naar zichzelf, zodat ze uiteindelijk zichzelf zouden kunnen begrijpen en helpen.

In 2015 studeerde ik af als Transpersoonlijk Counselor (4-jarige opleiding) aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen – SPSO in Huis Ter Heide (Nederland) en ben er tevens docent sedert 2019.

“Ik ben als een archeoloog van de innerlijke mens: met een zacht borsteltje en met een troffel ont-dek ik gaandeweg de diepere lagen van het menselijke wezen.” ~ Katy Pylyser

Ik hou van wandelen in de natuur, van de zee, van stilte, van beeldende kunsten en van lezen … en ik werk aan een  boek over de innerlijke dimensies van de mens.

%d bloggers liken dit: